Tehdasasetusten palautus android vinkit

Puhelimen käytössä tulee joskus vastaan tilanteita, jolloin tehdasasetusten palautus on ainoa tai järkevin keino ratkaista ongelma. Tehdasasetusten palautus poistaa kaikki puhelimen muistissa olevat tiedostot ja asetukset sekä palauttaa käyttöjärjestelmän täysin muokkaamattomaan tilaan. Tilanteita joihin tehdasasetusten palautuksella haetaan korjausta ovat muun muassa.

  • Puhelimen tallennustilan täyttyminen
  • Akun keston heikkeneminen
  • Puhelimen hidastuminen ja ohjelmien kaatuilu

Tässä vinkit, jotka on hyvä muistaa tehdasetusten palautusta tehdessä.

Varmista, että yhteystiedot ovat Google-tilillä. Mene osoitteeseen google.com/contacts/ ja tarkista, että yhteystiedot löytyvät sieltä. Yhteystietojen lukumäärän voi tarkastaa puhelimen yhteystiedot-ohjelman yhteystietojen asettelun kohdasta ja verrata tätä Google-tilin takaa löytyvään määrään. Jos haluaa pelata aivan varman päälle niin yhteystiedoista voi ottaa varmuuskopiotiedoston yhteystiedot-ohjelmalla puhelimen muistiin ja siirtää tämän tiedoston esimerkiksi tietokoneelle.

  • Varmuuskopioi valokuvat Googlen kuvat -ohjelman tai muun pilvipalvelun avulla talteen tai kopioi valokuvat ja muut tiedostot tietokoneelle. Tarkasta, että kuvat löytyvät kyseistä palvelusta, Googlen kuvat palvelu löytyy osoitteessa photos.google.com.
  • Varmista mitä Google-tiliä olet käyttänyt puhelimessa ja testaa sen salasanaa kirjautumalla google.fi. Poista tämän jälkeen puhelimesta Google-tili kohdasta asetukset->tilit->google. Tässä kohtaa on hyvä palautella mieleen myös mahdollisten muiden sähköpostitilien salasanat, jotta niiden uudelleenasennus puhelimeen käy helposti.
  • Tehdasasetusten palautukseen pääsee asetusvalikon kohdasta lisäasetukset->muut alaotsikon alta kohta varmuuskopioi ja palauta->henkilötiedot alaotsikon alta tehdasasetusten palauttaminen. Tämän jälkeen puhelin pyytää vielä hyväksymään toiminnon.
  • Palautus kestää noin 5 minuuttia, jonka jälkeen pääset alkuasetusten syöttämiseen. Käytä vanhaa Google-tiliä kirjautumiseen, jotta saat siellä sijaitsevat tiedot kätevästi uudestaan puhelimeen. Mikäli haluat täysin puhtaan asennuksen niin älä valitse kohtaa palauta varmuuskopiosta, tällöin vanhat sovellusasetukset eivät tule mukaan. Etenkin ohjelmistovikatilanteissa kannattaa suosia täyttä uudelleenasennusta ilman vanhojen asetusten palautusta.
  • Vanhat ohjelmat saa kätevästi uudelleen käyttöön menemällä play kauppa->valikko->omat sovellukset ja pelit->kirjasto. Oletusasetuksilla Google muistaa aiemmin asennetut sovellukset, raksista voi valita ohjelmia pois joita ei todennäköisesti enää tulevaisuudessa tarvitse.

Tehdasasetusten palautuksen voi tehdä myös puhelimen fyysisiä näppäimiä käyttäen puhelimen käynnistäessä. Useimmissa Android-puhelimissa palautukseen pääsee käynnistettäessä painamalla virtapainiketta ja äänenvoimakkuus painiketta (kovemmalle) pohjassa pitkään. Tarkemmat ohjeet ovat mallikohtaiset, joten hakusanoilla ’hard reset + puhelimen malli’ hakukoneeseen on oiva apu.

Vastaa

Your email address will not be published.