Ilmoitukset Androidissa

Android-älypuhelimeen siirtyvälle saattaa tulla yllätyksenä käyttöjärjestelmän useat ilmoitukset. Välillä ilmoitukset ovat epäoleellisia puhelimen käytön kannalta ja aiheuttavat ärsytystä. Käyttäjälle syötetään paljon ilmoituksia, koska Google haluaa sitouttaa käyttäjänsä mahdollisimman monen palvelunsa käyttäjäksi. Osa ilmoituksista kuitenkin palvelee älypuhelimen käyttäjää.

Googlen sovellus analysoi käyttäjää ja tarjoaa lisää luettavaa

Googlen ilmoitusten avulla voi esimerkiksi autoilija välttää liikenneruuhkan tai matkaaja löytää suositun lounaspaikan uudessa kaupungissa. Tässä blogikirjoituksessa neuvotaan, kuinka android-puhelimessa säädetään kahdenlaisia ilmoituksia: 1. Sovelluspäivitysten ilmoitukset 2. Googlen syöte-ilmoitukset (feed).

Sovelluspäivitysten ilmoitukset

Mikäli otat sovellusten päivitysten ilmoitukset pois käytöstä niin kannattaa ottaa käyttöön automaattinen sovellusten päivitys Wlan- tai matkapuhelinverkossa käyttöön. Tällöin puhelin päivittää saatavat sovelluspäivitykset automaattisesti, kun laite on kytketty verkkovirtaan.

Päivitysten saatavuudesta ja asennetuista päivityksistä pystyy karsimaan ilmoitukset pois seuraavaa polkua pitkin:
Play Kauppa-> Asetukset->ilmoitukset->valitut kohdat

Googlen syöte

Mikäli sijaintitietojen tallennus on päällä niin oletusasetuksilla Googlen syöte antaa ilmoituksia todella useasti. Sijaintitietojen tallennuksen poistaminen vähentää ilmoitusten määrää, ja parantaa akunkestoa. Sijaintietojen tallennuksen poistaminen ei vaikuta navigaattorin tai puhelimen etäpaikannuksen toimintaan. Sijaintitietojen asetuksiin pääsee puhelimen asetukset-valikon kohdasta Google->Sijainti.

Googlen-sovelluksen antamien ilmoitusten määrittelyyn kannattaa joka tapauksessa tutustua. Niiden hallintaan päästään seuraavaasti:
Google-sovellus (oletuksena löytyy pikakuvakkeissa Googlen kansiossa)->nk. hampurilaisvalikko (kolme viiva)->asetukset->syötteesi->ilmoitukset kokonaan pois päältä tai sitten yksittäiset aihealueet.

Vastaa

Your email address will not be published.