Android-puhelimen päivitykset

Tässä artikkelissa käymme läpi puhelimeen tulevia päivityksiä. Puhelimeen asennettavia päivityksiä ovat yksittäisten ohjelmien päivitykset ja koko käyttöjärjestelmän ohjelmistopäivitykset.

Ohjelmien päivitykset

Ohjelmien päivitykset ladataan Play Kaupan kautta. (Poikkeuksena esim. Veikkaus, joka päivitetään suoraan sovelluksesta, koska Google on kieltänyt rahapelisovellukset Play Kaupassa.) Päivityksillä ohjelmien kehittäjät tuovat mm. uusia toiminnallisuuksia, parannetaan vakautta ja käytettävyyttä. Kauan päivittämättä ollut ohjelma saattaa lakata toimimasta. Päivitykset pääsee tarkastamaan käsin avaamalla Play Kauppa ->  hampurilaisvalikko -> Omat sovellukset ja pelit -> Päivitykset-välilehti. Tästä valikosta pääsee valitsemaan päivitettävät sovellukset tai valita kaikkien sovellusten päivityksen.

Useita ohjelmia puhelimeensa asentanut saattaa huomata, että päivityksiä tulee jopa päivittäin eri ohjelmiin. Mikäli päivitysten ilmoitukset vievät liikaa huomioita muulta käytöltä niin päivitysten ilmoitukset voi kytkeä pois päältä seuraavaa polkua pitkin: Play Kauppa -> Hampurilaisvalikko -> Asetukset -> Ilmoitukset. Asetukset-valikon alta kannattaa myös tarkistaa, että ohjelmien automaattiset päivitykset ovat päällä.

Käyttöjärjestelmän päivitykset

Androidin käyttöjärjestelmän valmistaja Google rakentaa päivityksiä kuukausittain. Päivitysten tarkoitus on tuoda uusia ominaisuuksia käyttöjärjestelmään ja pitää tietoturva ajan tasalla.

Puhelinvalmistaja jakaa käyttöjärjestelmän päivitykset edelleen kuluttajan puhelinmallille. Merkistä ja mallista riippuen päivitysten saatavavuudessa on isoja eroja. Osa valmistajista jakaa päivitykset kuukausittain, toinen valmistaja tarjoaa vain muutaman päivityksen vuodessa. Android saa isomman versiopäivityksen keskimäärin kerran vuodessa. Esimerkiksi Android 8 versioon päivittyi seuraavia toimintoja. Päivitysten niin sanotun tuen jatkumisessa on myös isoja eroja valmistajien välillä. Tämä kannattaa huomioida myös puhelimen oston yhteydessä.

Käyttöjärjestelmän päivitykset ladataan puhelimeen asetukset-valikosta ja valitsemalla järjestelmä -> järjestelmäpäivitys. Lataamisen jälkeen samasta valikosta tai puhelimeen tulevasta ilmoituksesta pääsee asentamaan tai ajoittamaan asennuksen esimerkiksi seuraavalle yölle. Asennukseen kannattaa varata aikaa päivityksen koosta ja puhelimen suorituskyvystä riippuen noin 5-30min.

Mobiilivinkit suosittelee huolehtimaan puhelimen päivityksistä tietoturvan ja ohjelmien toimivuuden takia.

Vastaa

Your email address will not be published.